بلاگ

تاریخچه طراحی سایت

تاریخچه طراحی سایت | وب دیزاین

برای اینکه بدانیم اینکه اولین سایت در چه زمانی طراحی شد باید در زمان به گذشته سفر کنیم.

 

تاریخچه طراحی سایت| دوران تاریک طراحی سایت

وب جهانی به تاریخ 1946 بازمی‌گردد. قبل از دهه 80 میلادی، دوران تاریک طراحی سایت آغاز شد، زمانی که همه چیز به صورت پیکسل‌های کوچک بود. این دوران به دلیل طراحی صفحات سیاه و سفید به “دوران تاریک” معروف است.

 

پدر طراحی سایت آقای برنرز لی

در سال 1991 میلادی، آقای برنرز لی با ساخت صفحات وب، به عنوان پدر طراحی سایت دنیا شناخته شد.

او صفحه‌ای ساده که حاوی اطلاعاتی درباره وب بود را با تیم خود طراحی کرد و این عمل جرقه‌ای شد برای پیشرفت روزانه طراحی سایت.

 

بارگذاری اولین عکس در فضای اینترنت

برنرز لی با بروزرسانی مرورگر خود در سال 1992، اولین عکس را در صفحات وب منتشر کرد. از اینجا بود که طراحی و وجود عکس در طراحی سایت رایج شد.

 

برنامه نویسی با جاوا اسکریپت | تاریخچه طراحی سایت

پس از آن، در اواسط 1995 زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت اختراع شد و به طراحان سایت قدرت بیشتری داد.

این زبان برنامه‌نویسی به طراحان اجازه داد صفحات وب استاتیک را به صفحات پویا و تعاملی تبدیل کنند.

در این زمان، اولین انیمیشن‌ها، فرم‌ها و منوهای کشویی در وب‌سایت‌ها ساخته شدند.

 

ظهور فلش

در پی تاریخچه طراحی سایت ؛ در سال 1996، ظهور فلش (Adobe Flash) طراحی را به سمت استفاده از رسانه‌های پیچیده، انیمیشن‌های پیشرفته و گرافیک‌های بهبود یافته سوق داد.

بنابراین، وب‌سایت‌ها از حالت استاتیک به چندرسانه‌ای و تعاملی تغییر یافتند. فلش ابزاری قدرتمند برای ساخت بازی‌ها در فضای وب شد. آن روزها اوج استفاده و اسکرول گرافیک‌های متحرک گیف (GIF) در وب بود که امروزه کمتر به چشم می‌خورد.

 

عصر طراحی سایت فعلی | تاریخچه طراحی وب

عصر طراحی سایت معاصر یا فعلی، عصری است که سبک طراحی به سمت مینیمالیست و ساده رفته است.

به طراحی بر اساس  seo/UI/UX و دسترسی پذیری بسیار بیشتر توجه میشود.

 

تاریخچه دیزاین وب سایت|زبان برنامه نویسی CSS

در اواخر دهه 90،  CSS  (Cascading Style Sheets) متولد شد.

این زبان تحول بزرگی در تاریخ طراحی سایت بود. CSS به طراحان این امکان را داد تا محتوا (HTML) و ظاهر (CSS) را از هم جدا کنند و از طریق یک فایل CSS مرکزی، طراحی سایت را در کل وب‌سایت تغییر دهند.

این زبان باعث کاهش حجم کدنویسی شد و CSS یک انقلاب در طراحی صفحات وب به حساب می‌آید.

با معرفی قابلیت‌هایی مانند فلو (Flow)، Media Queries  (برای سازگاری با دستگاه‌های مختلف) و  Flexbox، طراحی واکنش‌گرا و مدرن را ممکن ساخت.

 

وردپرس | تولد وبلاگ نویسی

در سال 2003، وردپرس به‌عنوان یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) معرفی شد و به‌تدریج اولین وبلاگ‌ها بر روی این پلتفرم شکل گرفتند.

ابتدا وردپرس به عنوان یک نرم‌افزار وبلاگ‌نویسی توسط مت مولنوگ و مایک لیتل طراحی و توسعه یافت.

هدف اصلی از ساخت اولین  وردپرس، فراهم کردن یک ابزار ساده و کاربرپسند برای انتشار محتوای آنلاین بود.

 در ابتدا، وردپرس تنها به‌عنوان یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی شناخته می‌شد، اما به مرور زمان ویژگی‌های جدیدی به آن افزوده شد و امروزه در عصر فعلی این نرم‌افزار به یکی از محبوب‌ترین و قدرتمندترین ابزارهای مدیریت وب‌سایت تبدیل شده است.

 

تاریخچه طراحی سایت | طراحی سایت با وردپرس

با گذشت تنها دو سال، وردپرس با به‌روزرسانی‌های متعدد و گسترش قابلیت‌ها، به یک سیستم جامع و همه‌جانبه برای طراحی انواع سایت‌ها تبدیل شد.

از جمله ویژگی‌های برجسته‌ای که وردپرس را در دنیای وب شناخته‌شده ساخته است؛ امکان استفاده از قالب‌ها و پلاگین‌های متنوع بود. که به کاربران این امکان را می‌داد تا سایت‌هایی با طراحی‌های حرفه‌ای و عملکردهای سفارشی ایجاد کنند.

 بنابراین تاریخچه طراحی سایت ما را به وردپرس امروزی میرساند. امروز وردپرس نه‌تنها به عنوان ابزاری برای وبلاگ‌نویسی، بلکه به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین و معتبرترین پلتفرم‌ها برای ساخت انواع وب‌سایت‌های شخصی، تجاری، خبری و فروشگاهی به شمار می‌رود. این نرم‌افزار رایگان، به‌خاطر سادگی، انعطاف‌پذیری و جامعه توسعه‌دهندگان بزرگ، یکی از ابزارهای اصلی برای طراحی وب‌سایت‌ها به‌شمار می‌رود. بیش از 90% وب سایت های فعلی بر پایه وردپرس هستند. سایت بر پایه این نرم افزار قابلیت توسعه با کدنویسی را دارد.

 

طراحی وب مدرن | سال 2010 تا 2019

در این دوره، طراحی وب سایت به یک صنعت خلاق و حرفه‌ای تبدیل شد. با معرفی ابزارهای قدرتمند و فناوری‌های جدید، طراحی سایت رشد چشمگیری پیدا کرد. طراحی واکنش‌گرا، استفاده از CSS3 و  HTML5، فریم‌ورک‌هایی مثل Bootstrap و Foundation، و کتابخانه‌های جاوا اسکریپت مانند  React، Vue.js  و Angular از مهم‌ترین تحولات این دوره بودند.

همچنین، توجه به طراحی مینیمالیستی و بهبود تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI) اهمیت زیادی پیدا کرد. در این دوران، هر شخص توانست با به‌کارگیری ایده‌ها و سبک‌های خود، سایت‌هایی منحصر به فرد و خلاقانه بسازد و به نوعی هر طراح سایت در پی طراحی، یک اثر هنری خلق کند.

 

آینده طراحی وب سایت | 2019 و بعد از آن

پس از اینکه تاریخچه طراحی سایت را دانستیم به نظر شما آینده طراحی سایت به کجا می‌رود؟ طراحی وب در حال حاضر در آستانه یک تحول عظیم است.

طراحی سایت دیگر محدودیت ندارد و دیگر تنها به رسانه، عکس، فونت و محتوا محدود نمی‌شود.

در عصر جدید و آینده وب‌دیـزاین، شاهد انیمیشن‌های جذاب و پیشرفته، تجربه‌های چندحسی، گفتگو با ربات‌های هوشمند (Chatbots)، پرسش و پاسخ تعاملی، پیش‌بینی تعاملات و حتی خلق محتوا توسط خود کاربران، هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین (ML)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) خواهیم بود.

درحالیکه این تکنولوژی‌ها هر روز به سرعت غیر قابل باوری در حال رشد هستند.

 

سخن پایانی

در نهایت با این مقاله پی بردیم که تاریخچه طراحی سایت در طی 40 سال اخیر به سرعت رشده کرده است و تحولات عظیمی را شاهد بوده‌ایم. در آینده شاهد طراحی وب سایت با بهره گیری بیشتر از تکنولوژی های نوین خواهیم بود.

با این توضیحات، آیا آماده‌اید تا کسب‌وکارتان را به دنیای آنلاین ببرید؟

من می‌توانم برای شما یک وب‌سایت حرفه‌ای و جذاب طراحی کنم که مشتریان بیشتری جذب کنید.

همین حالا با من تماس بگیرید و شروع کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *